Wie is Lucia

Enthousiast, vrolijk, gedreven en empathisch . Zo maar wat woorden die op mij van toepassing zijn. Zangeres, trouwambtenaar, presentatrice en ceremoniespreker. Een hele mond vol. Het geeft weer wie ik ben als mens. Een veelzijdige vrouw die graag bezig is, zich wil ontwikkelen. 

Als zangeres ontdekte ik dat mensen vermaken en een fijne sfeer creëren één van mijn talenten is. Ik vind het fijn voor groepen te staan en de juiste snaar te raken, mensen te ontroeren. Daar past het vak van trouwambtenaar helemaal bij. De juiste woorden vinden die passen bij het bruidspaar, bij het moment. Persoonlijk, warm, informeel en met humor. Ook als er verdriet is in het leven past daar muziek en een persoonlijk verhaal bij. Een waardig afscheid, de overledene eren met zijn of haar verhaal, eerlijk en oprecht, met een lach en een traan. Een persoonlijk afscheid!

Na een heftige periode in mijn leven wist ik dat het tijd was om mijn baan in de zakelijke dienstverlening vaarwel te zeggen en dat te doen waar mijn hart ligt. Mijn talenten te bundelen en zoals een coach mij leerde: dromen, durven maar bovenal doen!

Ik ben getrouwd met Wietse en samen we hebben twee prachtige kinderen die volwassen zijn. Thuis runnen we een agrarische onderneming. Parttime boerin zijn hoort ook bij mijn activiteiten.
Verder geef ik rondleidingen aan (veelal internationale) groepen in het vestingstadje Bourtange en presenteer ik koor- en verenigingsavonden. Ik wandel graag met mijn grootste vriendin, onze hond Rocky. Varen met onze boot, lekker eten en onder het genot van een wijntje genieten van familie en goede vrienden maakt mij een gelukkig mens.